Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...."ΣΟΦΙΑ"

"Δάση που δεν ανήκουν σε κανέναν είναι εύκολο να καούν και να καταπατηθούν. Νοικιάστε τα για εκμετάλλευση. Οι φωτιές θα κοπούν μαχαίρι", τάδε έφη στο Twitter ο Επικεφαλής του κόμματος "Δημιουργία ξανά" Θάνος Τζήμερος.
Επ' αυτού λοιπόν. Στην χώρα μας η πλειονότητα των δασών είναι ιδιόκτητα (δασοτεμάχια) ή διακατεχόμενα και λίγα τα δημόσια. Επίσης το ποσοστό των ανθρώπων που εργάζονται και ζουν από το δάσος και είναι οι πραγματικοί προστάτες του μειώνεται συνεχώς και ο λόγος, ότι οι τιμές των δασικών προϊόντων είναι τόσο εξεφτελιστικές, κυρίως της ρετσίνας που κάποιοι λίγοι συνεχίζουν ακόμη να κάνουν αυτή τη δουλειά για να έχουν απλά και μόνο ασφάλιση.
Άρα δεν υπάρχει προφανώς κανένα συμφέρον κάποιος να μπει στη λογική να νοικιάσει.
Θα περίμενε κανείς να ακουστεί μια ορθή πολιτική πρόταση, να δώσει κίνητρα η Πολιτεία να ενισχυθούν αυτά τα επαγγέλματα ώστε να μην εκλείψουν οι φυσικοί φύλακες του φυσικού μας πλούτου. Αντ' αυτού ακούμε από αρχηγό κόμματος να μιλά για ενοικιάσεις. Ποιος να νοικιάσει και γιατί; Ο δασεργάτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Άρα ποιος ίσως μας μένει; Ίσως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ξυλείας; Ίσως οι μεγαλοεργολάβοι για να στήσουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά; Υποθέσεις κάνω προσπαθώντας να αντιληφθώ την υπέρμετρη πολιτική ..."σοφία" κάποιων, που έχουν ως γνώμονα το πλήρες ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η οποία, να το πω ότι, πραγματικά με ξεπερνά!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου